در جهان امروز رشد و بقای سازمانها با علم و فناوری، پیوندی روز افزون و ناگسستنی یافته، این ارتباط تنگاتنگ، به عنوان ضروریترین و محوریترین نیاز سازمانهای فناور محور ،مطرح است. علم و فناوری به عنوان عامل اصلی برتری راهبردی کشورها است . متاسفانه بهرهگیری قدرتطلبانه و استثمارگری از فناوری، آن را به ابزار جنگطلبی و ستیزهجویی تبدیل کرده است. از اینرو مرحله نخست مقابله با این تهاجمات، تحلیل و برآورد قابلیتها و توانمندی فناورانه دشمن است. بر این اساس راهاندازی مراکز تحلیل و تربیت تحلیلگران خبره در S&T I، از اهمیت ویژهای برخوردار است. "کلمن کیو" عنوان میدارد "جنگ مهمتر از آنست که به ژنرالها سپرده شود". لذا در حوزه تقابل دفاعی و نظامی، S&T I تخصصیتر از آن است که صرفاً با نگاهی فنی ـ مهندسی یا نظامیگری به نیروهای عملیاتی درگیر در صحنه نبرد، سپرده شود. براین اساس برای آن ماهیتی اطلاعاتی ـ عملیاتی قائل شده، مسئولیت S&T I، به سازمانهای اطلاعاتی ن.م واگذار گردیده است. با تغییر رویکرد تهدید محور به قابلیت محور تهاجمی در دکترین نوین ج.ا.ا ، راهاندازی مراکز S&T I در جامعه اطلاعاتی ن.م از ضروریات نوآورانه خرد امنیتی نوپرداز است. در این پژوهش تلاش گردیده تا ابعاد تخصصی این حوزه تبیین و با توجه به زیست بوم امنیتی ـ دفاعی ج.ا.ا راه کارهای اجرایی ارائه گردد.
صابرفرد, علیرضا. (1392). رصد، تحلیل، برآورد اطلاعات و هوشمندی علم و فناوری، ضرورتی راهبردی در جامعه اطلاعاتی ن.م. فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 2(5), -.
MLA
علیرضا صابرفرد. "رصد، تحلیل، برآورد اطلاعات و هوشمندی علم و فناوری، ضرورتی راهبردی در جامعه اطلاعاتی ن.م", فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 2, 5, 1392, -.
HARVARD
صابرفرد, علیرضا. (1392). 'رصد، تحلیل، برآورد اطلاعات و هوشمندی علم و فناوری، ضرورتی راهبردی در جامعه اطلاعاتی ن.م', فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 2(5), pp. -.
VANCOUVER
صابرفرد, علیرضا. رصد، تحلیل، برآورد اطلاعات و هوشمندی علم و فناوری، ضرورتی راهبردی در جامعه اطلاعاتی ن.م. فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 1392; 2(5): -.