سؤال از چیستی امنیت و عناصر دخیل در امنیتی شدن پدیدهها، موضوعی اسـت کـه ذهن بـسیاری از صاحبنظران مسائل امنیتی را به خود مشغول کرده است. تأمین امنیت از اساسیترین نیازهای بشر و دارای پیوندی عمیق با شکوفایی و رشد و توسعه نظامهای سیاسی و حکومتها میباشد. اگر امنیت را مهمترین کارکرد و خدمت دولت بدانیم، امنیت ملی بزرگترین دغدغه هر نظام سیاسی است که با عناصر ایدئولوژیک، فرهنگی و اجتماعی پیوند خورده است و مکاتب مختلف امنیتی بر اساس نوع نگاهشان نسبت به امنیت و اجزای آن، نوع تهدید را مشخص میکنند. بنابراین دغدغه اصلی این پژوهش بررسی ویژگیهای امنیتی شدن یک پدیده یا موضوع و ارائه الگویی در این زمینه بوده که به روش توصیفی ـ تحلیلی مورد پژوهش قرار گرفته است. نوع تحقیق توسعهای- کاربردی، روش جمعآوری دادهها اسنادی- کتابخانهای با ابزار فیشبرداری و روش تجزیهوتحلیل بهصورت کیفی و مباحثهای با تعداد ده نفر از نخبگان اطلاعاتی و امنیتی میباشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که امنیتی شدن یک موضوع متأثر از ذهن، ادراک و نگرش بازیگر و مخاطب، مکاتب و نگاههای امنیتی، اقدام گفتاری و عمل به گفتار است که در این مقاله مؤلفههای مؤثر بر امنیتی شدن پدیده (موضوع) در جمهوری اسلامی ایران بهعنوان نمونه موردبررسی قرار گرفته است.
فینیزاده بیدگلی, جعفر, خادم دقیق, امیرهوشنگ, & شفیعینیا, محمدشفیع. (1395). بررسی ویژگیهای امنیتیشدن یک پدیده (موضوع) در جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 5(17), -.
MLA
جعفر فینیزاده بیدگلی; امیرهوشنگ خادم دقیق; محمدشفیع شفیعینیا. "بررسی ویژگیهای امنیتیشدن یک پدیده (موضوع) در جمهوری اسلامی ایران", فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 5, 17, 1395, -.
HARVARD
فینیزاده بیدگلی, جعفر, خادم دقیق, امیرهوشنگ, شفیعینیا, محمدشفیع. (1395). 'بررسی ویژگیهای امنیتیشدن یک پدیده (موضوع) در جمهوری اسلامی ایران', فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 5(17), pp. -.
VANCOUVER
فینیزاده بیدگلی, جعفر, خادم دقیق, امیرهوشنگ, شفیعینیا, محمدشفیع. بررسی ویژگیهای امنیتیشدن یک پدیده (موضوع) در جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه پژوهش های حفاظتی امنیتی, 1395; 5(17): -.